toggle me
featured image
PROJECT:

International Tennis Venue
Modern Design

CLIENT:

Hobart City Council
Tennis Tasmania

LOCATION:

PROJECT OVERVIEW

pdf Domain_Tennis_Centre.pdf


International Tennis Facility

The construction of a corporate stand at the northern end of the course was carried out in the first stage of the project, while stage 2 was to build two general admission stands – one to each side of the court as well as fit out under the general and corporate stands. A new amenities block with a kitchen, ticket box and disabled access toilets was also built.

The panels to the stands are unpainted, requiring a high level of finish. There are nearly 500 precast concrete components throughout the two stages and there are feature panels to the Davies Ave façade. The design is centred around wheelchair access; therefore all three stands can be traversed on the same level.
The view to the mouth of the Derwent is especially uplifting, making the centre an incredible venue on a summer’s day in Hobart.